4 tips voor meer beweging in 2017

Een nieuw jaar betekent ook tijd voor enkele goede voornemens. Voor heel wat mensen staat “meer sporten” of “meer bewegen” bovenaan hun lijstje, maar zoals iedereen wel weet is het niet altijd eenvoudig om dit vol te houden. Daarom geven we u graag enkele tips om ook op kantoor dagelijks meer te bewegen.

Gebruik een elektrische zit-sta tafel

Zit-statafel ERGOStudies hebben aangetoond dat men maximum 75% van de werkdag zittend mag werken, en dit in periodes van maximaal anderhalf uur zonder pauze. De elektrische zit-sta tafel speelt hier perfect op in en is zo de ideale partner voor extra beweging tijdens het werken.

Door middel van een gebruiksvriendelijk systeem in het onderstel kunt u deze tafel met een druk op de knop in de hoogte verstellen van 70 cm tot 116 cm. Hierdoor is deze werkplek ideaal om zowel zittend als staand te werken, wat ervoor zorgt dat u veel meer in beweging bent en vaker kan afwisselen. Een zit-sta tafel is trouwens vaak niet duurder dan een vast bureau, dus waar wacht u nog op?!

Zet de printer niet naast uw bureau

Nog al te vaak wordt een printer in de kantoorruimte of zelfs net naast het bureau geplaatst, om zo snel de laatste prints eraf te kunnen nemen. Dit brengt echter ook heel wat nadelen met zich mee. Een printer stoot niet alleen schadelijke stoffen uit, hij zorgt ook nog eens voor geluidsoverlast telkens er iets afgedrukt wordt. Daarom plaats je de printer beter in een aparte ruimte.

Dit zal niet alleen de luchtkwaliteit op je kantoor ten goede komen, maar nu kan je ook een aantal keer per dag een korte wandeling maken om je prints op te halen. Resultaat: een betere gezondheid én meer beweging!

Beweeg al zittend met de Swopper

SwopperDe Swopper introduceert het innovatieve concept van actief zitten. Deze ergonomische kruk doorbreekt daarmee het traditionele zitconcept. Op de Swopper zit u op een natuurlijke manier en beweegt u flexibel in drie dimensies: opzij, van voor naar achter en ten slotte ook nog van boven naar onder.

Deze bewegingen zorgen ervoor dat u continu uw spieren gebruikt en deze dus onbewust elke dag traint en versterkt. De bekleding van de Swopper bestaat uit een hoogwaardige, ademende microvezel die leverbaar is in acht verschillende kleuren.

Zet de technologie even opzij

Iedereen kent het wel: u hebt een vraag voor een collega, dus neemt u snel even de telefoon of stuurt u een mailtje. Doe het vanaf nu eens anders: ga de vraag gewoon rechtstreeks stellen! Op die manier hebt u weer wat extra beweging, krijgt u zeker een compleet antwoord en bespaart u zich meteen ook de tijd van het sturen van extra e-mails omdat er iets niet duidelijk is of de vraag verkeerd begrepen werd.

Hulp nodig?

Wilt u ook uw kantoor laten optimaliseren voor meer beweging? Neem dan zeker contact op met ons via info@inofec.be, bel naar 056/61 52 04 of breng een bezoek aan onze showroom in Waregem. Onze professionele adviseurs zullen u met veel plezier verder helpen!