Het bureau van Niko Eeckhout

Na een carrière van 21 jaar als profrenner nam Niko Eeckhout drie jaar geleden afscheid van het wielerpeloton. Of toch niet helemaal. Sinds vorig jaar legt hij zich toe op de begeleiding van renners. De analyse van conditietesten en het opstellen van trainingsschema’s doet hij van achter zijn gloednieuwe InoDelta directiebureau.

Eind vorig jaar mocht Niko Eeckhout al 46 kaarsjes uitblazen, maar de Wielsbekenaar is nog altijd topfit. hij fietst nog vaak en af en toe durft hij zelfs nog eens een rugnummer op te spelden. Zijn uitslagen bewijzen dat hij allesbehalve versleten is want bij de elite zonder contract duikt Rambo nog regelmatig op in de top tien.

In zijn lange carrière behaalde Eeckhout tal van overwinningen: voor eigen volk won hij twee maal Dwars door Vlaanderen en kroonde hij zich viermaal tot Kampioen van Vlaanderen. In Dwars door Vlaanderen is hij mederecordhouder, maar in Koolskamp is hij met zijn vier zeges wel de absolute recordhouder. In 2006 behaalde hij wellicht de mooiste overwinning van zijn carrière want in Antwerpen werd hij Belgisch kampioen door in de gietende regen onder andere Philippe Gilbert en Tom Boonen te kloppen. “Elke overwinning heeft zijn waarde. Ik ben vooral trots dat ik 21 jaar lang profrenner ben geweest”, vertelt hij.

Nico Eeckhout

Tijdloos design

Inmiddels is Niko Eeckhout aan een tweede carrière begonnen. “Sinds de zomer van 2016 begeleid ik wielrenners. Na zoveel jaar in het peloton te hebben vertoefd, denk ik dat ik toch iets te vertellen heb. Ik organiseer inspanningstesten, analyseer resultaten en stel trainingsschema’s op. Mijn klanten zijn vooral buitenlanders die naar Vlaanderen komen om de stiel te leren: Australiërs, Nieuw-Zeelanders, Ieren, enzovoort”, legt hij uit.

Recent richtte hij zijn nieuwe kantoor in en vooraf bracht hij een bezoekje aan de toonzaal van Inofec. “Marc sponsort enkele wielerwedstrijden en tijdens vip-evenementen kom ik hem regelmatig tegen. Hij is ook klant bij mijn broer die een onafhankelijke garage van bedrijfsvoertuigen uitbaat”, vertelt Niko Eeckhout. “In de toonzaal viel mijn oog haast direct op het directiebureau InoDelta met bijhorend ladeblok. Het lijkt me een tijdloos design en ik vind de donkere wengé-uitvoering heel mooi.”

Directiebureau InoDelta

De InoDelta-serie bestaat uit bureautafels, vergadertafels en opbergkasten. Typisch voor het weldoordachte design zijn de uitgepuurde vormen en de duurzame materialen. Qua kleur is er keuze uit wengé, walnoot en aswit. In combinatie met accenten in geborsteld aluminium zorgt dit voor een tijdloos karakter.

De directiebureaus zijn zowel verkrijgbaar als hoekbureau als in een rechte uitvoering, telkens in diverse afmetingen. Bij de vergadertafels kunt u kiezen uit een ronde tafel met een diameter van 120 cm of een indrukwekkende rechte tafel van 210 op 120 cm. De topbladen zijn uitgevoerd in krasvaste melamine die duurzaam is en eenvoudig te reinigen valt.

Delta directie

Summary
Het bureau van Niko Eeckhout
Article Name
Het bureau van Niko Eeckhout
Description
Na een carrière van 21 jaar als profrenner nam Niko Eeckhout drie jaar geleden afscheid van het wielerpeloton. Of toch niet helemaal. Sinds vorig jaar legt hij zich toe op de begeleiding van renners. De analyse van conditietesten en het opstellen van trainingsschema's doet hij van achter zijn gloednieuwe InoDelta directiebureau.
Author
Publisher Name
Inofec Kantoormeubelen
Publisher Logo